Hlavní obsah

Veletrh hraček v Praze láká dítka na Igráčka i tankovou bitvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mechaničtí hopsací koníci, létající modely vrtulníků nebo plyšová štěňátka k nerozeznání od živých psů nabízí soubor veletrhů For Toys, For Babies a Model Hobby 2010, který ve čtvrtek začal v areálu výstaviště v pražských Letňanech. Akce potrvá do neděle.

Článek

"Na ploše 15 000 metrů čtverečních se v Letňanech představuje přes 180 vystavovatelů nabízejících dětské hračky, různé hry a potřeby pro děti," řekla manažerka výstavy Alena Vrátná.

Štěňátka a koťátka, která vypadají jako živá a navíc i dýchají, představuje v Letňanech americká firma Perfect Petzzz. Každý se tak může stát chovatelem malého rotvajlera, čivavy nebo německého ovčáka bez starostí, výdajů a návštěv u veterináře. "Zákazníci si mohou vybrat z 13 plemen psů a tří koček. Zvířátka jakoby spala, a protože jsou na baterky, umí i pohybovat hrudníkem, čímž vyvolávají dojem, že dýchají," uvedla zástupkyně společnosti Martina Kopecká.

Reálnou jízdu na koni zase připomene hračka s názvem Ponnie. Hopsací koník nepotřebuje k pohybu motor, ale rozjede se po kolečkách umístěných v jeho nohách jen díky houpání dítěte v sedle. "Jakmile se dítě zapře o třmeny, tak koník udělá další krok," vysvětlil Michal Gabriel z firmy Fine Promo.

Směr jízdy si jeho jezdec určuje natáčením madel. Různobarevní koníci, včetně bílých jednorožců, se na výstavě nabízejí ve dvou velikostních verzích - menší je určená pro děti od tří do šesti let, větší pro kategorie pět až deset let.

Vrtulníky schopné letu v několika velikostech nabízí ve svém stánku firma Bastrade. Nejmenší stroje se udrží ve vzduchu až 15 minut a umí zatáčet. "Zákazníci je kupují nejen dětem, ale radost si s nimi dělají velmi často i dospělí. Létat se s nimi dokáže každý za jediný den," uvedl zástupce společnosti Jiří Bajer. Pokročilejší stroje o velikosti okolo 30 centimetrů jsou již vybavené gyroskopem, takže dokáží lépe držet směr. Mnohem vyšší je pochopitelně i jejich rychlost.

Návštěvníci výstavy se mohou těšit i na velký počet doprovodných akcí. Děti se mohou vyřádit na diskotéce, trampolínách, na dopravním hřišti nebo si mohou nechat nakreslit obrázky na obličej. Na sobotu se chystá autogramiáda Jana Svěráka a připraven je i pokus o zdolání českého rekordu v "dominovém" pádu největšího počtu cihel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám