Hlavní obsah

VIDEO: Zuzana Norisová si po StarDance kurýruje puchýře

Právo, Dana Kaplanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jak může, zouvá si boty s podpatky, ve kterých tancuje. „Bolí mě nohy. Už od druhého tréninku mám puchýře, nemají čas se zahojit,“ posteskne si Zuzana Norisová (29). Začala totiž třetí řada taneční soutěže StarDance, kde je slovenská herečka hlavní hvězdou.

Foto: archiv, Právo

První setkání tanečního páru Norisová - Kliment.

Článek

„Když mi zavolali, měla jsem zrovna depku, tak jsem tu nabídku do StarDance nadšeně uvítala. Jsem ráda, když mám hodně práce. Dril mi nevadí, počítala jsem s tím, že to bude dřina. Miluji tanec a jsem šťastná, že se zase něco naučím. Ještě jsem tady nebrečela, ale možná to přijde,“ vypráví rodačka z Malacek.

:.Kostým ve StarDance jí naprosto vyhovoval, vyniklo i tetování na zádech (vlevo).foto: Právo/archiv

„Spíš budu plakat já,“ žertuje její taneční partner Jan Kliment (34). „Už jsme se trochu chytli, ale žádné extrémní konflikty nevznikají. Největší práci máme opravdu s podpatky, Zuzka je nikdy moc nenosila, tak ji nutím, aby v nich chodila co nejvíc.“

„No, jsem trochu netrpělivá,“ připouští Zuzana. „Honza je přísný, ale vždycky vycítí, kdy má ubrat.

:.Taneční pár si skvěle vyhovuje.foto: Právo/Milan Malíček

Tanec na mixér

Má rytmus v těle. Do klasických tanečních nechodila, protože ji netáhly, ale na konzervatoři měla šest let všechny druhy tance. Jako holčička doma tančila i na znělku televizních novin, na zvuk pračky a nejraději na mixér.

„Ten byl dobrý, protože se zrychluje. Začala jsem vždycky pomalu a pak to končilo bláznivým tranzem,“ směje se absolventka bratislavské konzervatoře.

:.Zuzana tančí od malička.foto: Právo/Milan Malíček

Na Slovensku měla hereckou kariéru krásně rozjetou. „Přijali mě na vysokou školu k paní Zuzce Krónerové, hrála jsem v Divadle Andreje Bagára v Nitře, tam jsem měla dostat angažmá, točila jsem seriály v televizi. Měla jsem docela štěstí,“ říká Zuzka.

Přesto zariskovala, přijala nabídku do muzikálu Pomáda a ve dvaceti letech odjela do Prahy. Teď už má za sebou sedm muzikálů.

:.Nácvik čači (vlevo).Zuzana si před tancem kartáčuje podrážky, aby boty lépe klouzaly(vpravo).foto: Právo/Milan Malíček

„V českých muzikálech se většinou zpívá, málo se hraje a tančí, to mi trochu chybělo, tak jsem občas zapochybovala, jestli jsem se rozhodla správně. Ale postupně se mi všechno plní. Dostávám se i k filmování i k činohře.

Hodně mi pomohl Renčův film Rebelové, kde jsem hrála hlavní roli. Užívám si teď období naivek, to za chvíli skončí a pak se budu těšit na hlubší psychologické role, které snad také přijdou.“

Polibek byl problém

Přesto se nedávno objevila i v televizním povídkovém cyklu Soukromé pasti, kde se Zuzanou Stivínovou hrála lesbický pár.

:.Roli prostoduché letušky si v seriálu Letiště vychutnávala.foto: Právo/archiv

„Bylo vyčerpávající vcítit se do toho. Hrát, že mě přitahuje někdo, kdo je stejného pohlaví, mít zamilovaný pohled. Chápala jsem to, ale já bych se nechovala jako moje postava, nevydírala bych partnerku. Jsem typ, který hodně myslí na ty druhé. Až moc. Tahle role byla můj pravý opak.

Na konkurzu jsem měla vyznávat lásku asistentce, která mi nahazovala text. Mluvila tak asexuálně, že jsem se pořád smála a myslela jsem, že to nezvládnu. Pak přišla Zuzka Stivínová a s ní to najednou šlo. Měla krátké vlasy a hrála to tak, že nebyl problém dát jí pusu. Překonaly jsme to.

:.Tanečník by měl být tak trochu i gymnasta.foto: Právo/Milan Malíček

Rodiče ten film viděli a ani mi nezavolali. Bála jsem se, že se mnou nechtějí mluvit. Díly od Novy totiž přebírá slovenská televize Markíza. Ale prý u toho usnuli, protože byli utahaní. Sestře se to líbilo.“

Mezi jevištěm a parketem

Přes toto vybočení ji však naivky ještě nějaký čas určitě neopustí. „Hrát někoho, kdo skoro nepřemýšlí, bylo hrozně osvobozující,“ vzpomíná na roli hodně prostoduché letušky Petry v televizním seriálu Letiště, která ji proslavila.

Byla jsem šťastná, že mi dovolili takovou nadsázku. Bylo docela těžké chytnout způsob mluvy, který je úplně jiný, než běžná řeč, ale strašně jsme se u tohoto natáčení nasmáli, protože jsme se mohli na place víc odvázat,“ vysvětluje herečka.

:.Květuška v muzikálu Adéla ještě nevečeřela obdivuje sbírku motýlů, na kterou ji pozval Vladimír Vrabec (profesor). foto: Právo/archiv

Naivku Květušku si užívá i v muzikálu Adéla ještě nevečeřela, který měl koncem října premiéru v pražském Divadle Broadway. „Lítám teď mezi jevištěm a parketem. Ale tak to mají i ostatní lidé ze StarDance, nejsem v tom sama. Navíc ještě hraju stará představení. Dokonce se to nakupilo tak, že zaskakuju za kolegy. Naštěstí nic netočím, jedno natáčení se mi odložilo na únor.“

V ujetých šatech je mi bezva

„Překvapivě to jde dobře, i když je Zuzka unavená. Ale je s ní sranda. Někdy mám pocit, že ji znám, a jindy mě dost překvapí. Má na tanec své názory,“ tvrdí tanečník z Ostravy, jehož manželka Laura na soutěži StarDance tančí s Vladimírem Kratinou. Je Švýcarka a s Janem vytvořili taneční i civilní dvojici před pěti lety ve Stuttgartu.

:. Je velice důležité, jak si taneční pár rozumí.foto: Právo/archiv

„Znali jsme se už dlouho a tím, že ona neměla partnera a já partnerku, zkusili jsme ve Stuttgartu tančit spolu a vyhovuje nám to. Laura už umí česky, je na jazyky talent, naučila se rychle. Letos jsme ukončili profesionální kariéru a teď připravujeme taneční show. Pak teprve budeme myslet na rodinu,“ prozrazuje Jan.

Zuzku Norisovou znal z filmu Rebelové a to mu ulehčilo setkání. Výhodou je i její slabost pro barevné ulítlé oblečení.

„Kostýmy mi určitě pomůžou ve výrazu,“ souhlasí Zuzka. „Jsem herečka, nějakou roli si při tanci vždycky najdu. Na to se docela těším,"dodává.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám