Hlavní obsah

Prší zlato. Po Prskavcovi se v Tokiu raduje i Krpálek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Judista Lukáš Krpálek získal po kajakáři Jiřím Prskavcovi a střelci Jiřím Liptákovi třetí zlato pro českou výpravu z olympijských her v Tokiu. Ve finále porazil Gruzínce Gurama Tušišviliho a získal druhé olympijské zlato za sebou, poprvé však v nejtěžší váhové kategorii nad 100 kilogramů.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Lukáš Krpálek se raduje ze zisku olympijského zlata z Tokia.

Článek

Finálového soupeře porazil v kolébce juda, hale Budókan, na ippon. Bronz získali olympijský vítěz z let 2012 a 2016 Teddy Riner z Francie a Rus Tamerlan Bašajev.

Třicetiletý český reprezentant na cestě do finále vyřadil Džaváda Mahdžúba z týmu uprchlíků, Uzbeka Bekmuroda Oltibojeva a v semifinále si poradil na wazari s domácím Hisajošim Harasawou.

Prskavec vylovil z kanálu druhé zlato pro Česko

Zahraniční

Druhou zlatou olympijskou medailí si rodák z Jihlavy upevnil pozici nejúspěšnějšího českého judisty v historii.

Vedle zlatých Krpálka, Prskavce a Liptáka získali stříbro kanoista Lukáš Rohan a střelec David Kostelecký a bronz vybojoval šermíř Alexander Choupenitch.

Díky tomu se Češi dostali v medailovém pořadí na 13. místo.

Foto: Reuters

Lukáš Krpálek pózuje ze zlatou medailí z Tokia.

Medaile navíc už jistě přidají tenistky Markéta Vondroušová ve dvouhře a Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou ve čtyřhře.

Reklama

Výběr článků

Načítám