Hlavní obsah

Znásilněnou Indku nechali policisté i kolemjdoucí hodinu ležet na ulici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dívka, kterou v polovině prosince v jedoucím autobuse znásilnila skupina mužů, ležela nahá v Dillí hodinu na ulici bez pomoci policistů či kolemjdoucích. V první výpovědi to uvedl přítel dívky, který byl skupinou útočníků zbit.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Soud v Dillí

Článek

Přítel ženy brutálně znásilněné při návratu z kina v autobuse při incidentu utrpěl četná zranění. "Stále jsme volali policii, 'prosím poskytněte nám nějaké oblečení', ale oni byli zaneprázdnění rozhodováním, které policejní stanici by náš případ měl připadnout," řekl muž televizní stanici Zee News.

Případ hromadného znásilnění 23leté ženy vyvolal v minulých týdnech v Dillí i na dalších místech Indie rozsáhlé protestní akce a přitáhl pozornost Indů i světa k rozšířenému zneužívání žen v zemi.

Dívka byla 16. prosince v autobuse napadena a znásilněna a zbita skupinou pěti mužů. Ti nyní stojí před soudem a čtyřem z nich hrozí trest smrti. Dívka minulou sobotu na následky zranění zemřela.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám