Hlavní obsah

Znásilnění sedmileté dívky vyvolalo v Dillí další protesty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indie řeší další nepokoje v souvislosti se znásilněním sedmileté dívky. Policie v pátek rozháněla demonstranty, kteří se shromáždili před nemocnicí v Dillí, v níž byla dívka přijata k ošetření. Podle BBC se dívka měla stát cílem útoku ve škole.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Policie mezitím zahájila vyšetřování případu a vyslýchá učitele a členy ochranky ve škole, odkud byl čin ohlášen. Lékaři potvrdili, že dívka utrpěla zranění, která napovídají tomu, že byla znásilněna.

Demonstranti, jichž se před nemocnicí na severovýchodě Dillí sešlo několik stovek, údajně napadali kolemjedoucí autobusy a házeli na policisty kameny.

Téma sexuálního násilí na ženách a dívkách je v Indii mimořádně citlivé od prosincového hromadného znásilnění a vraždy studentky v autobusu v Dillí.

Mezitím se objevily i další případy sexuálních útoků na ženy a dívky. Země zavedla za znásilnění i trest smrti.

Reklama

Související témata:

Související články

Indie zavedla trest smrti za znásilnění

Indický prezident Pranáb Mucherdží schválil tvrdší trest po pachatele znásilnění. Mohou být odsouzeni i k absolutnímu trestu. Přitvrzení trestu je reakcí na...

Výběr článků

Načítám