Hlavní obsah

Žijí tu supi? Vrah mladé Britky hledal způsob, jak se zbavit těla

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Auckland

Vrah britské studentky Grace Millanové si po její smrti zjišťoval, jak se nejlépe zbavit těla. Zvažoval i to, že by ostatky dívky předhodil mrchožroutům. Vyplývá to z důkazů, které před soudem v novozélandském Aucklandu předložila obžaloba. Pachatel, který svou oběť potkal v roce 2018 na seznamovací aplikaci Tinder, uškrtil ji v hotelovém pokoji, tělo rozřezal a ostatky ukryl, byl ve čtvrtek odsouzen na doživotí.

Foto: Profimedia.cz

Grace Millanová

Článek

Policejní vyšetřovatelé podle serveru Border Telegraph vypověděli, že si prostřednictvím Googlu v mobilním telefonu ověřoval, zda „jsou na Novém Zélandu supi“ a aktivně se zajímal i o další „mrchožravé ptáky“.

Věž Sky Tower se zbarvila do bílé, na Novém Zélandu uctili památku zavražděné dívky

Svět

Na mrchožravé ptáky sice nedošlo, to ale na brutalitě vraždy a chladnokrevnosti, s jakou se vrah před dvěma lety zbavil těla, nic nemění. Tělo dívky bylo nalezeno v lese poblíž Aucklandu.

Foto: Profimedia.cz

Jess Kempson

Millanová v rodné Británii studovala vysokou školu, rozhodla se na rok přerušit studia a získaný čas strávit cestováním.

Na Nový Zéland přiletěla z Jižní Ameriky, kde navštívila několik zemí. V Aucklandu se přihlásila na internetovou seznamku, kde si domluvila schůzku s tehdy šestadvacetiletým Jessem Kempsonem. Krátce po osobním setkáním se s ním vydala dobrovolně do hotelového pokoje, což se jí stalo osudným.

Uškrtil, rozřezal, odnesl a ukryl

Kempson svou oběť uškrtil, tělo rozřezal, ostatky vynesl z hotelového pokoje a odnesl do lesního porostu v naději, že věc ututlá. Když jej strážci zákona vypátrali, snažil se tvrdit, že se se svou obětí oddával divokému sexu a uškrtil ji nedopatřením. To ovšem vyvrátili soudní znalci, podle nichž musel Kempson dívku škrtit pět až deset minut.

Chytrý mobil, přesněji historie vyhledávaní, navíc prokázala, že vrah chladnokrevně promýšlel, jak se těla zbavit. Zajímalo ho, kde koupit velké sportovní tašky, do nichž by mohl schovat ostatky zavražděné, zda by nebylo lepší použít kufry nebo jak si výhodně pronajmout auto. Vše bylo nakonec použito proti němu. O milost může Kempson žádat nejdříve po 17 letech.

Reklama

Výběr článků

Načítám