Hlavní obsah

Žena v Indonésii stála příliš blízko svého přítele, dostala 23 ran holí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Trest třiadvaceti ran ratanovou holí stihl ženu, která v Indonésii porušila přísné islámské zákony, když „stála příliš blízko svého přítele“. Neidentifikovaná žena byla veřejně lynčována spolu s dalšími dvanácti provinilci v provincii Aceh na západě ostrova Sumatra. Informoval o tom deník The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Tradiční trest údery ratanovou holí. Ilustrační foto

Článek

V místních i zahraničních médiích se záhy objevily snímky mlácené ženy s bolestivou grimasou ve tváři. Fotografie podle britského listu následně rozproudila debatu o údajně rostoucím počtu podobně trestaných občanů, především pak žen.

Podle v Indonésii platného islámského práva si nesezdané páry na veřejnosti nesmějí fyzicky projevovat náklonnost. To znamená, že se nesmějí dotýkat, objímat se, natož se políbit. Trest hrozí za pouhý letmý dotyk nebo dokonce přílišné přiblížení jako ve výše popisovaném případě.

Agentura AFP upozornila na případ, kdy byl nejmenovaný muž v Indonésii veřejně zbičován jen proto, že strávil se ženou čas v ústraní a „mohl se tak dopustit cizoložství“.  Za to je v Indonésii považována jakákoliv forma sexu mezi nesezdanými lidmi.

Na 90 procent obyvatel 255miliónové Indonésie se hlásí k islámu, většina z nich ale k jeho umírněné formě. Všichni se ale přesto musí řídit jeho nejpřísnějším výkladem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám