Hlavní obsah

Žena chtěla propašovat živé tygří mládě v kufru mezi plyšáky

– Bangkok

Dvouměsíční tygří mládě pod sedativy bylo o víkendu nalezeno v kufru ženy thajské národnosti na letišti v Bangkoku. Kromě něj zavazadlo obsahovalo několik plyšových tygříků, mezi něž jejich živého kolegu žena ukryla. Informovala o tom v minulých dnech stanice BBC s odkazem na společnost zabývající se obchodováním s divokými zvířaty Traffic.

Foto: Profimedia.cz

Malého tygříka, kterého se snažila Thajka propašovat do Íránu, se ujali chovatelé.

Článek

Thajka se snažila nastoupit do letadla směřujícího do Íránu, ale objemné zavazadlo vyvolalo podezření kontrolorů. Záběry rentgenu je navíc posílily, kontrola měla dojem, že mezi hračkami spatřila i živé zvíře. Neprodleně byli přivoláni pracovníci dohlížející na přepravu zvířat a ti v kufru objevili uspané tygří mládě.

Mládě bylo převezeno do centra intenzivní péče v národním parku. Chovatelé se nyní snaží určit, zda bylo chyceno ve volné přírodě, či zda vyrostlo v zajetí.

„Tleskáme všem lidem, kteří společně pomohli odhalit tento odsouzeníhodný pokus o pašování,“ uvedl zástupce ředitele společnosti Traffic pro jihovýchodní Asii Chris Shepherd, který zároveň vyzval k pravidelnému monitoringu možných pašeráckých tras a jejich tvrdším postihům.

„Jestliže se lidé pokoušejí ve svých kufrech pašovat už i živé tygry, zřejmě se domnívají, že jde o něco velice jednoduchého, s čím se dá beztrestně utéci. Pouze stálý tlak na pašeráky a tvrdé tresty na tom mohou něco změnit,“ dodal Shepherd.

Reklama

Výběr článků

Načítám