Hlavní obsah

Zemřela znásilněná Indka, kterou útočníci zapálili cestou k soudu

– Dillí

V nemocnici v Dillí svým zraněním podlehla mladá žena, kterou před dvěma dny přepadla a zapálila skupina útočníků, když mířila k soudu vypovídat jako oběť znásilnění. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Znásilněná Indka, kterou cestou k soudu útočníci zapálili, zemřela v nemocniciVideo: Reuters

 
Článek

Třiadvacetiletá žena ze severoindického státu Uttarpradéš v březnu na policii nahlásila, že ji loni v prosinci znásilnili dva ozbrojení muži. Ve čtvrtek měla v případu svědčit před soudem. Cestou na vlakové nádraží ji ale přepadla skupina mužů, kteří ji odvlekli na nedaleké pole, tam ji polili hořlavinou a zapálili. Oběť utrpěla popáleniny na 90 procentech těla a byla v kritickém stavu hospitalizována.

Policie podle zpravodajského serveru BBC zatkla v souvislosti s případem pět mužů, včetně dvou pachatelů znásilnění.

Znásilněnou dívku v Indii cestou k soudu zapálili, aby nemohla svědčit

Svět

Znásilnění i jiné formy sexuálního násilí jsou v Indii ožehavým tématem od prosince 2012, kdy byla v autobuse v metropoli Dillí hromadně znásilněna a zavražděna mladá žena. Podle BBC však v zemi nejsou známky toho, že by tam bylo násilí na ženách na ústupu. Jak uvádějí policejní statistiky, policie v roce 2017 zaregistrovala 33 658 znásilnění - průměrně 92 denně. Většinu případů ale ženy podle expertů kvůli strachu z pomsty nebo ze společenské stigmatizace vůbec nenahlásí.

V pátek indičtí policisté zastřelili čtveřici mužů podezřelých ze znásilnění a vraždy 27leté veterinářky, jejíž tělo bylo nalezeno pod silničním nadjezdem ve vesnici nedaleko města Hajdarábád. Podle policie byla oběť před smrtí zřejmě hromadně znásilněna, nicméně kvůli špatnému stavu jejího těla to lze jen těžko ověřit. Zadržení muži se pokusili během rekonstrukce na místě policisty odzbrojit a utéct. Ti ale zahájili palbu.

Podezřelí z hromadného znásilnění veterinářky zaútočili během rekonstrukce na policisty

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám