Hlavní obsah

Vymítání ďábla se v Panamě zvrhlo, v masovém hrobě našli sedm mrtvých

Policie v Panamě vyšetřuje případ, kdy bylo při exorcismu zavražděno sedm lidí, napsal server BBC. Mrtví, mezi nimiž byla těhotná žena a jejích pět dětí, byli nalezeni v masovém hrobě v autonomní indiánské rezervaci Comarca Ngőbe Buglé nedaleko karibského pobřeží. Dalších 15 lidí, kteří byli drženi ve svatyni, svazováni, biti klacky a jinak mučeni, se podařilo osvobodit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Členové náboženské sekty v Panamě čelí podezření z vraždy sedmi lidíVideo: Reuters

 
Článek

Vyšetřovatele na rituály upozornilo několik vesničanů, kteří se přišli léčit do místní nemocnice. Policisté poté na jedné z nedalekých usedlostí ve čtvrtek našli improvizovanou svatyni, která patřila málo známé sektě zvané Nové boží světlo.

„Uvnitř této stavby prováděli náboženský obřad. Lidé tam byli proti své vůli vězněni a týráni,“ řekl prokurátor Rafael Baloyes. „Cílem rituálů bylo je zabít, pokud se nezačnou kát ze svých hříchů,“ dodal. Uvnitř kostela policisté našli nahou ženu, nože, mačety a rituálně obětovanou kozu.

Asi dva kilometry od svatyně policisté objevili čerstvě vykopaný hrob s těly pěti dětí, jejich těhotné matky a 17leté dívky ze sousedství.

Kněz chtěl vymítat ďábla z polského deníku, novináři ho zasypali papíry

Evropa

Policie zadržela deset podezřelých, mezi nimi i dědečka zavražděných dětí. Před soudem by se měli podezřelí objevit v pátek nebo v sobotu, napsala BBC.

Násilí prý vypuklo poté, co jeden z členů náboženské skupiny začal prohlašovat, že dostal vzkaz od boha. Obřady trvaly několik dnů.

Lidé zranění při rituálech museli být do nemocnice dopraveni vrtulníky, neboť místo obřadu se nacházelo v komplikovaném terénu a džungli. Podle agentury AP vše nasvědčuje tomu, že jak údajní pachatelé, tak i jejich oběti pocházeli ze stejné domorodé komunity.

Představitelé církve La Luz del Mundo (Světlo světa), která je v oblasti zavedená, uvedli, že s případem nemají nic společného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám