Hlavní obsah

Výbuch v muničním skladu v Kazachstánu má devět obětí a 90 zraněných

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Almaty

Na devět stoupl v pátek počet obětí exploze po čtvrtečním požáru ve skladu munice v kazašské Žambilské oblasti, uvedlo kazašské ministerstvo pro mimořádné události. Zraněno bylo 88 lidí, 49 z nich jsou příslušníci ministerstva pro mimořádné události, kteří bojovali s požárem a následky exploze. Zraněn naopak nebyl žádný civilní občan.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při výbuchu na vojenské základně v Kazachstánu byly zraněny desítky lidíVideo: Reuters

 
Článek

„Následkem výbuchu ve vojenské části Bajzakského okresu v Žambilské oblasti podle posledních údajů zemřelo devět lidí. Mezi nimi jsou i příslušníci kazašského ministerstva pro mimořádné události, vojáci i příslušníci vojenské stáže a vojenské prokuratury,“ řekl agentuře TASS mluvčí ministerstva pro mimořádné události.

V Libanonu zemřelo po explozi skladovaného paliva nejméně 22 lidí

Zahraniční

K výbuchu došlo po požáru ve skladu munice a průmyslových výbušnin inženýrsko-sapérské brigády ve čtvrtek večer. Do správního střediska oblasti, města Taras, bylo evakuováno 1200 lidí z vesnic okolo poblíž vojenské základny.

Reklama

Výběr článků

Načítám