Hlavní obsah

Vrah saúdského novináře sedmkrát volal korunnímu princi Salmánovi. V den vraždy

– Istanbul

Muž, který na saúdskoarabském konzulátu v tureckém Istanbulu zavraždil saúdského investigativního novináře a disidenta Džamála Chášakdžího, v den vraždy sedmkrát telefonoval saúdskému korunnímu princi Muhammadu bin Salmánovi. V úterý o tom informoval deník The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Korunní princ Muhammad bin Salmán

Článek

Chášakdžího měl zavraždit saúdský generál Máhir Abdalazíz Mutrib a následně měl poslat do Rijádu jeho odřezané prsty jako důkaz splnění úkolu. Před vraždou měl být žurnalista surově mučen. Jeho tělo se stále objevit nepodařilo, panuje podezření, že ho na konzulátu rozřezali a rozpustili v kyselině.

Foto: Hasan Jamali, ČTK/AP

Zmizelý saúdský novinář Džamál Chášukdží na archivním snímku.

Zdroj, na který se odkazuje britský list, tvrdí, že byl obsah rozhovorů mezi Salmánem a Mutribem „třaskavý“. Mutrib je považován za klíčového muže zabijáckého komanda saúdskoarabské královské rodiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turecká policie našla v podzemní garáži v Istanbulu odstavené auto saúdské ambasádyVideo: Reuters

Po tělu sice není ani stopy, v úterý se nicméně objevila zpráva, že turečtí vyšetřovatelé objevili v Istanbulu opuštěné vozidlo saúdského konzulátu. Záběry vozu zveřejnila agentura Reuters. Publikovala také další video, na němž je vidět pálení dokumentů. Zda to má nějakou souvislost s vraždou novináře, ale není jasné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pracovníci saúdské ambasády údajně na dvoře pálili dokumentyVideo: AP

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám