Hlavní obsah

Vítr o rychlosti 216 km/h převrací náklaďáky a rve střechy. Na Japonsko udeřil tajfun

Tokio
Aktualizováno

Na japonské pobřeží východně od Tokia dorazil v pondělí silný tajfun Faxai. Vítr v nárazech dosahuje rychlosti 216 kilometrů v hodině a vytrvalé lijáky bičují pobřeží. Koryta řek jsou naplněna téměř po okraj. Tajfun způsobil problémy v dopravě a výpadky elektřiny. Zrušeno bylo více než 130 letů a mnoho železničních tratí bylo uzavřeno, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tajfun Faxai udeřil na JaponskoVideo: AP

 
Článek

Zatím je hlášeno jedno úmrtí ženy, jedno vážné zranění a zhruba deset lehce zraněných. Bez dodávek elektřiny se ocitl téměř milion domácností. Bez proudu zůstalo celé město Kamogawa východně od Tokia, informovala rozhlasová stanice NHK. „Nikdy jsem nezažil takovou situaci, kdy celé město přišlo o elektřinu,” řekl stanici místní činitel.

Miliony lidí v širší oblasti Tokia se v pondělí ráno potýkaly s problémy při cestě do práce. Vítr strhával kovové cedule z budov a převracel nákladní automobily. Evakuace byla nařízena zhruba 5000 lidem, většinou ve městě Kamakura jižně od Tokia kvůli nebezpečí sesuvů půdy.

K japonským břehům každoročně dorazí čtyři až pět tajfunů. Není ale obvyklé, aby zasáhly oblast tak blízko Tokia. Tajfun by se měl kolem poledne místního času opět vrátit na moře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám