Hlavní obsah

V Rusku se zřítil československý L-410 Turbolet s parašutisty, čtyři mrtví

Moskva
Aktualizováno

Čtyři oběti si vyžádal v sobotu pád letadla československé výroby L-410 Turbolet s parašutisty v Kemerovské oblasti na Sibiři. Nepotvrdily se informace o vyšším počtu obětí, uvedly agentury TASS A Interfax. Dalších patnáct lidí bylo zraněno, z toho čtyři jsou v těžkém stavu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Rusku se zřítil československý L-410 Turbolet s parašutisty, čtyři mrtvíVideo: AP

 
Článek

"V důsledku tvrdého přistání letadla L-410 v Kuzbasu zemřeli čtyři lidé, dalších 15 osob je zraněno - čtyři jsou ve vážném stavu, 11 jich je ve středně vážném stavu. Informace o devíti mrtvých se nepotvrdily," uvedly úřady Kuzbasu.

Stroj se zřítil krátce po startu z letiště Tamaj. Po vzletu měl poruchu jeden z motorů. Posádka se proto rozhodla vrátit, stroj při přistání ale zavadil křídlem o zem. Náraz do lesa se nepotvrdil.

 

Podle agentury Interfax byl mezi pasažéry letadla rovněž spolumajitel místního uhelného dolu Kuzněcký jižní Timur Frank. "Není mezi mrtvými, žije," řekl agentuře nejmenovaný zdroj. Podle TASSu je těžce zraněný.

Šéf Dobrovolné organizace pro spolupráci s armádou DOSAAF v Kemerovské oblasti Viktor Šemochanov agentuře TASS sdělil, že letoun byl v dobrém stavu a podnikl čtvrtý let za den. Na palubě bylo podle něj 17 parašutistů a dva členové posádky.

Na letišti Tanaj byl zastaven provoz. Sídlí na něm Kuzbaské parašutistické středisko, které zájemce učí skákat padákem. DOSAAF po nehodě pozastavil provoz svých turboletů.

DOSAAF má v Rusku podobnou roli, jakou měl v komunistickém Československu Svazarm.

Reklama

Výběr článků

Načítám