Hlavní obsah

V mrakodrapu v Hongkongu hoří, ve vyšších patrech uvízli lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přes tři sta lidí uvěznil ve středu požár ve 38patrové budově hongkongského Světového obchodního centra. Brzy odpoledne místního času začalo hořet v prvním patře v místnosti s elektrickými rozvody. Podle listu South China Morning Post bylo zraněno osm lidí, kteří se nadýchali zplodin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V mrakodrapu v Hongkongu hoří, ve vyšších patrech uvízli lidéVideo: Reuters

 
Článek

Požár vypukl v hongkongském World Trade Centre v rušné nákupní čtvrti Causeway Bay v době oběda. Plameny zachvátily prostory, kde se provádí rekonstrukce.

Hasiči dorazili na místo krátce po druhé hodině. Původně se uvádělo, že 60 lidí bylo v pátém patře a dalších sto v nejvyšším patře. Nakonec se jich více než tři sta shromáždilo na střeše.

Budova byla plná, protože byl čas oběda. V restauraci v osmém patře měli zrovna 80 hostů. „Kolem 12:45 jsme zaznamenali dým stoupající schodišťovou šachtou. Volali jsme horkou linku managementu, ale nikdo to nebral,“ uvedla manažerka restaurace paní Ku. „Rychle jsme shromáždili hosty, vzali nějaké ručníky a evakuovali se. Museli jsme se sklonit kvůli dýmu stoupajícímu nad schodištěm,“ dodala.

Evakuovaným pomáhali i lidé na ulici.

Osm lidí se nadýchalo kouře, čtyři skončili v nemocnici. Je mezi nimi asi šedesátiletá žena, která leží napůl v bezvědomí s dýchacími potížemi.

Kouř se šíří do několika vyšších pater. Požár byl hodnocen na stupnici od jedné do pěti na úrovni 3.

Ve World Trade Centre jsou obchody, restaurace, multikino i kanceláře.

Foto: Lam Yik, Reuters

Lidem z vyšších pater domu pomáhají záchranáři

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám