Hlavní obsah

V JAR zastřelili Krejčířova společníka zvaného Mrzák Sam

Pretoria
Aktualizováno

Údajný blízký společník uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře byl v sobotu zastřelen u Johannesburgu. Obětí se podle jihoafrického serveru EyeWittness News (EWN) stal Libanonec Sam Ísá. Rodina a přátelé zastřeleného odmítají říci, pro koho Ísá pracoval a jaký by mohl být motiv jeho vraždy. Nechtějí komentovat ani jeho vztahy s Krejčířem, napsal EWN.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

"Nemohu uvěřit tomu, co mi říkáte," citoval EWN Krejčířovu reakci. "Znal jsem toho chlápka z Bedfordview. Byl trochu zvláštní. Nemohu ale pochopit, co se děje."

"Neznal jsem ho tak dobře, byl to velice uzavřený člověk. Nikdo nevěděl, co dělá nebo kdo jsou jeho společníci," řekl prý Krejčíř.

Událost se podle tohoto webu stala v sobotu ráno poblíž Bedford Centre východně od Johannesburgu. Krejčířův údajný společník tam ve svém voze Audi Q7 čekal před semaforem a blízko něj zastavilo jiné auto. Muž se pokusil rychle ujet, když zazněly výstřely, vylíčila incident policie.

Podle aktualizované zprávy EWN byla vozovka na křižovatce Bradford Road a Smith Road poseta 33 prázdnými nábojnicemi. Policie uvedla, že Ísá byl zasažen několika střelami.

Zavražděný, známý také jako Cripple Sam a Black Sam (mrzák Sam a černý Sam), žil v Jihoafrické republice údajně 16 let. Ví se prý také, že byl před 20 lety usvědčen z podílu na pokusu o pumový útok ve Francii.

Jeden ze členů rodiny, který nechtěl uvést své jméno, serveru EWN řekl, že Ísá byl před dvěma týdny oloupen ve svém domě. Během přepadení mu prý pachatelé svázali ruce a nohy kabelem.

Krejčířovo jméno je v Jihoafrické republice spojováno s řadou nevyřešených vražd, nikdy ale nebyl obviněn, napsal EWN.

V současné době se Krejčíř snaží získat v JAR azyl, aby se vyhnul vydání do České republiky, odkud uprchl. V Česku byl loni nepravomocně odsouzen k 11 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám