Hlavní obsah

V JAR zadrželi Krejčířova účetního

Johannesburg
Aktualizováno

Ve městě Benoni východně od Johannesburgu v Jihoafrické republice zadrželi v pondělí Bulhara, který je považován za pravou ruku uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře. Údajně pro něj pracoval jako účetní, uvedla v úterý agentura SAPA. Obviněn by měl být ve středu z vraždy, pokusu o vraždu, nelegálního držení palné zbraně a munice.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Radovan Krejčíř u soudu v Palm Ridge v Johannesburgu

Článek

Dvaatřicetiletý Bulhar byl zadržen v pondělí v 18:30 večer, když přišel na policejní stanici. Tam se pravidelně hlásil, protože byl už jednou zadržen kvůli podvodům nesouvisejícím s Krejčířem a propuštěn na kauci v celkové výši 30 000 randů (asi 57 tisíc korun).

„Policie je přesvědčena, že účetní byl Krejčířovou pravou rukou a zná jeho příjmy a výdaje a podílel se na veškeré Krejčířově kriminální činnosti,” uvedl policejní mluvčí Solomon Makgale.

"Vyšetřovatelé na případu pracují a zjistili, že (zadržený Bulhar) je napojený na téměř všechny zločiny připisované Čechovi, takže s ním bude také podle toho naloženo," dodal.

Krejčíř figuruje v několika procesech

Krejčíř v pondělí se šesti komplici stanul opět u soudu kvůli únosu Bheki Lukheleho a pokusu o vraždu v případu pašování 25 kilogramů pervitinu do Austrálie.

V JAR jsou nyní podle mluvčího proti Krejčířovi vedeny ještě další dva procesy. Jeden má objasnit loňskou vraždu Zimbabwana Phumlaniho Ncubea, který pro Krejčíře pracoval jako vymahač dluhů. Třetí proces se týká pokusu o vraždu vyšetřovatele Paula O´Sullivana a policisty Nkosany “Zabijáka” Ximby. V tomto případě je kromě Krejčíře obviněno šest dalších lidí.

Makgale řekl, že se vyšetřuje ještě čtvrtá kauza, která zatím není před soudem. Jde o vraždu Sama Issy, který zemřel loni v říjnu v luxusní johannesburské čtvrti Bedfordview. Tento obchodník libanonského původu byl Krejčířovým pobočníkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám