Hlavní obsah

V Indii zapálili dívku, která šla nahlásit sexuální obtěžování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Dvaadvacetiletá dívka ze severoindického státu Uttarpradéš je v kritickém stavu poté, co ji zapálili dva muži, kteří ji o několik dní dříve podle všeho sexuálně obtěžovali. Útok s hořlavinou se odehrál v sobotu, když šla dívka na policejní stanici ohlásit předchozí sexuální napadení.

Foto: Novinky

Indický policista. Ilustrační foto

Článek

Dva muži podezřelí ze sexuálního obtěžování a následného zapálení dívky byli zadrženi a tři policisté byli postaveni mimo službu. Dívka utrpěla vážné popáleniny na 40 procentech těla.

Dva bratři na dívku údajně sexuálně zaútočili v poli nedaleko jejího domu. Napadené se podařilo utéct a odebrala se spolu s několika rodinnými příslušníky na policejní stanici. Policie ale údajně případ odložila. V sobotu se dívka vydala na stanici podruhé, když ji oba útočníci opět napadli a tentokrát ji polili petrolejem a zapálili, popsala místní média.

Indií, kde bylo násilí vůči ženám dlouhodobě zamlčováno, v posledních letech otřásla řada sexuálně motivovaných útoků. V roce 2012 řadu lidí pobouřil případ, kdy šest mužů znásilnilo studentku v autobuse projíždějícím Dillí. [celá zpráva] Od té doby vláda sice zpřísnila tresty za znásilnění na 20 let, nicméně sexuálních útoků na ženy podle statistik stále přibývá

Reklama

Výběr článků

Načítám