Hlavní obsah

V Indii našli v hotelu mrtvou Češku, k vraždě se přiznal její přítel

– Dillí • Aktualizováno

Zavražděnou čtyřiadvacetiletou Češku našla ve středu ráno indická policie v hotelu v turistické oblasti Baga ve státě Goa. Z vraždy je podezřelý její devatenáctiletý přítel, kterého indická policie už zadržela, napsala agentura PTI. Mladík se k činu přiznal.

Foto: Danish Ismail, Reuters

Indická policie na hlídce.

Článek

Zadržení přítele, o němž informoval zástupce superintendanta N. C. Raikara, znamená zvrat v případu. Mladík byl nalezen v bezvědomí ještě před nálezem mrtvé u nádraží v 20 kilometrů vzdáleném Thivimu. Uvedl, že byl unesen dvěma Indy, kteří pronikli do hotelu, kde s přítelkyní bydlel.

"Přiznal se, únos si prý vymyslel a také si způsobil sám zranění," řekla České televizi mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová s odkazem na informace od tiskového odboru vlády státu Goa a policejního komisaře, který případ vyšetřuje.

Poté, co mladíka policisté našli, jim mladý Čech sdělil, že má obavy o svou přítelkyni. Ti pak objevili zabitou Češku v hotelu v Baze se stopami zranění na krku, uvedla agentura PTI.

„Bylo zahájeno vyšetřování případu vraždy spáchané neznámými osobami. Muž vypověděl, že byl v úterý večer unesen a vyhozen v Thivimu dvěma neznámými osobami. Když jsme přišli do hotelu, abychom potvrdili jeho tvrzení, našli jsme tam dívčino tělo,” řekl ráno policejní inspektor Nileš Rane agentuře IANS.

Pak se ale mladík přiznal a ukázalo se, že informace o únosu měla jen zmást stopy. Raikar dodal, že motiv vraždy zatím není znám.

Indičtí vyšetřovatelé nařídili soudní pitvu zavražděné dívky. Přepravu jejího těla do ČR pravděpodobně zajistí české ministerstvo zahraničí, uvedla agentura ČTK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám