Hlavní obsah

V Hongkongu propukly pouliční nepokoje

Hongkong
Aktualizováno

Tisíce prodemokratických aktivistů se v sobotu ráno střetly v Hongkongu s policií. Demonstranti se pokusili obsadit část čtvrti Mong Kok, kde policie v posledních dnech likvidovala jejich barikády. Policisté proti protestujícím ozbrojeným holemi zakročila s pomocí štítů a pepřového spreje, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hongkong znovu zasáhly protivládní protesty Video: Reuters

 
Článek

Protesty v Hongkongu tak pokračují po napjatém pátku, kdy hluboko do noci procházely ulicemi skupiny demonstrantů, kteří místy házeli po policistech vejce, lahve s vodou či i kusy dřeva. Policisté se je snažili zahánět obušky.

„Skutečně proti nám musejí používat tolik síly a bít nás?“ ptal se demonstrant Wong Ching-san. Nechceme vyvolávat násilnosti, ale když na nás zaútočí, bráníme se,“ dodal.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Hongkongská policie při zásahu proti demonstrantům ve čtvrti Mong Kok

Čerstvá vlna napětí přišla v době, kdy se hongkongské úřady snaží skoncovat s několik měsíců trvající krizí, která je nejvážnější od roku 1997, kdy se bývalá britská kolonie vrátila pod čínskou správu.

Protesty trvají už mnohem déle, než řada lidí předpokládala. Do ulic v minulých dnech přivedly více než 100.000 demonstrantů, převážně studentů, žádajících větší demokracii.

Reklama

Související témata:

Související články

V Hongkongu propukly nové pouliční bitky

V Hongkongu pokračují střety mezi prodemokratickými demonstranty a pořádkovými silami, přestože místní vláda studentským vůdcům nabídla jednání. Ta mají podle...

Výběr článků

Načítám