Hlavní obsah

V Egyptě zůstává 300 českých turistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Egyptě zůstává před očekávanými pátečními demonstracemi přes 300 českých turistů. Většina z 5000 dovolenkářů, kteří v zemi byli ještě před týdnem, se už vrátila domů.

Foto: Věra Keilová, Právo

Ilustrační foto

Článek

Poslední Češi by se z letovisek u Rudého moře měli vrátit v pondělí. Jen ve čtvrtek se z Hurgady a Marsá Alam do Prahy vracejí další čtyři letadla.

Cestovní kanceláře přistupují k návratu klientů rozdílně.

"V pátek jsou očekávány další masivní nepokoje, které budou následovat po modlitbách," uvedl marketingový ředitel CK Exim Tours, která urychlila přepravu svých klientů zpět do Česka a zítra už v Egyptě žádného mít nebude. "Nebudeme riskovat. Může tam být klid celý týden a pak cestou z hotelu na letiště se něco stane," dodal ředitel cestovky Ferid Nasr.

Ostatní kanceláře ale důvody pro urychlené stahování turistů nevidí. "Rozhodně se nám dnes zdá situace v Egyptě méně dramatická, než byla minulý týden. Drtivou většinu ze zhruba tisícovky klientů jsme nechali dovolenou dokončit a vrátili se v řádném termínu. Nechtěli jsme klientům, kteří jsou v bezpečí, kazit dovolenou," uvedl mluvčí CK Fischer Jan Osúch.

Ministerstvo varuje před cestou

Velké české cestovní kanceláře zrušily nejbližší zájezdy do Egypta v pátek, reagovaly tak na doporučení ministerstva zahraničí. To české občany vyzvalo, aby kvůli nepokojům do země nejezdili, a to ani do středisek u Rudého moře. [celá zpráva]

Související téma: Egypt

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ztráty tuzemských cestovek dosáhnou kvůli rušení zájezdů do Egypta desítek miliónů korun. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám