Hlavní obsah

V Číně se zřítil rozestavěný most, v troskách zemřelo 29 lidí

– ČÍNA

V troskách rozestavěného mostu, který se zřítil v pondělí, zahynulo podle zpráv z úterního večera 29 lidí. Dalších 22 lidí bylo zraněno, pět z nich je v kritickém stavu. Záchranáři, mezi nimi i 400 vojáků, pokračují v hledání těch, kterým se podařilo přežít. Úřady zahájily vyšetřování incidentu.

Článek

Most dlouhý 320 metrů měl vést přes řeku Ťien-tchuo v provincii Chu-nan. Postavený byl na čtyřech ozdobných kamenných pilířích a měl se stát turistickou atrakcí v oblasti, kam pravidelně míří mnoho návštěvníků. Otevřen měl být už koncem srpna.

V době incidentu bylo na mostě vysokém 42 metrů celkem 123 dělníků, převážně místních venkovanů, které najala stavební společnost. Zachránit se podařilo 64 osob.

Obětí bude zřejmě víc

Záběry čínské televize ukazují buldozery a záchranáře pátrající po tělech mezi ohromnými hromadami trosek rozhozenými mezi dvěma kopci na březích řeky. "Viděl jsem spoustu těl ležet na silnici, stavební dělníky i kolemjdoucí... všude byla krev," líčil jeden ze svědků. "Pod troskami leželo rozmačkané auto, bylo tak zničené, že se nedalo poznat, jak velké původně bylo."

Lidé na místě neštěstí uvádějí, že obětí bude mnohem víc. "Je tam spousta žen a dětí, plačících, hledajících svoje příbuzné a známé," dodal jeden ze svědků.

Most se zřítil v době, kdy státní sdělovací prostředky ohlásily, že Čína opraví více než 6 000 poškozených nebo nebezpečných mostů po celém svém území. V červnu se zřítil most v provincii Kuang-tung a zabil devět lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám