Hlavní obsah

V Afghánistánu zavraždili pracovníky Červeného kříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Šest pracovníků Červeného kříže v Afghánistánu zahynulo po útoku teroristů, zřejmě je zavraždili radikálové z Islámského státu. Informovala o tom stanice BBC. K útoku došlo v provincii Džúzdžán na severu země. Další dva pracovníci humanitární zdravotnické organizace jsou pohřešováni, podle guvernéra provincie panují obavy, že je unesl Islámský stát.

Foto: Profimedia.cz

Auta Červeného kříže

Článek

Podle agentury Reuters se stal terčem útoku konvoj s humanitární pomocí, který vezl zásoby do odlehlých oblastí, které postihly silné sněžné bouře.

Mezinárodní výbor Červeného kříže smrt svých lidí potvrdil, informace o tom, kdo je zavraždil, ale podle svého vyjádření nemá.

Islámský stát se zatím k útoku nepřihlásil. Řádění této teroristické organizace je ale v Afghánistánu časté od roku 2015, kdy džihádisté začali být aktivní zejména jihu země.

Červený kříž byl nicméně v zemi také terčem atentátu Tálibánu. Ten zaútočil v roce 2013 na středisko organizace v Džalálábádu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám