Hlavní obsah

Útočník v čínské nemocnici zabil nožem sedm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Sedm lidí zabil ve čtvrtek nožem 27letý muž při útoku v nemocnici v čínském přímořském letovisku Pej-taj-che, oblíbené prázdninové destinací špiček komunistické strany. Oznámila to oficiální čínská tisková agentura Nová Čína. Jde o další ze série útoků na zdravotnický personál v Číně.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž zabil šest zdravotních sester a údržbáře. Agentura neinformovala o útočníkově původu a neuvedla ani nic o možných motivech jeho činu.

Pej-taj-che se nachází na severovýchodním pobřeží země, asi 300 kilometrů východně od Pekingu. Je známým místem letního odpočinku komunistických činovníků a častým dějištěm jejich neoficiálních setkání.

V Číně se v posledních letech množí útoky na lékaře a zdravotnický personál a páchají je většinou lidé, kteří zdravotníky viní z úmrtí svých příbuzných, uvedla agentura AP. Nárůst násilí vedl zdravotníky k několika stávkám a nemocnice přiměl zvýšit počty bezpečnostního personálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám