Hlavní obsah

Turkmenský prezident spadl po vítězném závodě z koně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ašchabad

Turkmenský prezident Gurbanguli Berdymuhamedov, známý svou zálibou v jezdectví, v neděli spadl po vítězném závodě z koně. Rusko o případu informovalo, zatímco turkmenská média mlčí.

BEZ KOMENTÁŘE: Turkmenský prezident spadl z koně

 
Článek

Prezident spadl na jezdeckém festivalu v hlavním městě Ašchabadu. Vítězně projel cílem, ale jeho kůň klopýtl a skácel se k zemi. Nebohý prezident přepadl přes hřbet zvířete a zůstal nehybně ležet. Okamžitě se kolem něj seběhl značný počet jeho tělesných strážců v černých oblecích. Hlavu státu zakrývali před zraky diváků, dokud nepřijela záchranka.

Foto: Profimedia.cz

Turkmenský prezident Gurbanguli Berdymuhamedov

Zda prezident při pádu utrpěl nějaké zranění, není jasné. Státní televize nicméně v pondělí a v úterý odvysílala záběry z oficiálních setkání, na nichž je šéf státu zjevně zdravý.

Zpráva o pádu prezidenta z koně se neobjevila v žádném z turkmenských médií. Všude se za to objevilo podrobné zpravodajství o Berdymuhamedově vítězství v závodě na jeden kilometr a to, že cenu ve výši 11 miliónů dolarů daroval nadaci věnující se chovu koní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám