Hlavní obsah

Tripolis obvinil opozici a zahraniční žoldnéře z kanibalismu

Novinky,
Tripolis

Kaddáfího Libye ve čtvrtek odmítla tvrzení žalobce Mezinárodního trestního soudu (ICC) Luise Morena-Ocampa, že plukovník nařídil svým vojákům masově znásilňovat a napadat ženy a rozdal jim pilulky podobné viagře. Tripolis naopak podle BBC obvinil média, opozici a zahraniční žoldnéře ze zneužívání lidských práv a z „kanibalismu“.

Článek

Libyjský diplomat Mustafa Šaban řekl OSN, že jeho vláda je “obětí široké agrese“. Porušování lidských práv se podle něj ve skutečnosti dopouští opozice a zahraniční žoldnéři.

Clintonová tlačí na Kaddáfího odchod

Americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová ve čtvrtek vyzvala západní a arabské státy z kontaktní skupiny pro Libyi, aby zesílili tlak na Kaddáfího s cílem dosáhnout jeho odchodu.

"Čas je na naší straně, ale musíme udržet tlak. Kaddáfího izolace narůstá, jak přibývá volání po jeho odchodu,“ řekla Clintonová a dodala: „Jak čas plyne, roste význam toho, abychom udrželi svůj postoj a jednotu."

„Spolu s vojenskou misí na ochranu civilního obyvatelstva musíme pokračovat v zesilování politického, diplomatického a finančního tlaku na Kaddáfího a jeho režim," dodala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám