Hlavní obsah

Třináctiletou Thajku znásilnil a vyhodil z jedoucího vlaku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

V nočním vlaku v Thajsku znásilnil zaměstnanec železnice třináctiletou dívku a následně ji z jedoucí soupravy vyhodil. Její tělo u trati, spojující jih země s hlavním městem Bangkokem, našli v úterý ráno. Případ vyvolal pobouření veřejnosti, uvedla agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Vlak v Thajsku. Ilustrační foto

Článek

Dívka a její sestry se vracely do Bangkoku od babičky z jižní provincie Surat Thani. Z lůžkového kupé zmizela během noci.

Policie zadržela podezřelého zaměstnance drah. Muž se k činu přiznal. Uvedl, že byl pod vlivem metamfetaminu a opilý. Za znásilnění a vraždu mu hrozí trest smrti.

Případ vyvolal velké pobouření a veřejnost už iniciovala petici za zavedení trestu smrti za znásilnění. V současnosti za ně hrozí 20 let vězení a pokuta. Za nejvyšší trest horují i známé osobnosti včetně nedávno korunované Miss Nonthawan Thonglengové. Petici podle AP za jediný den podepsalo 15 000 lidí.

Trať spojující jižní plážová střediska s hlavním městem využívají hojně také zahraniční turisté. Do případu se proto vložila i armáda, která nedávno přezvala v zemi moc. Její mluvčí slíbil rychlý proces a zpřísnění pravidel a bezpečnosti, aby se podobný případ už neopakoval. „Musíme se sejít s každou zúčastněnou stranu a přehodnotit proces přijímání zaměstnanců,“ dodal k tomu ředitel státních drah Prapas Chongsa-nguan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám