Hlavní obsah

Tchaj-wan oznámil první případ úmrtí na nemoc Covid-19

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchaj-pej
Aktualizováno

Tchajwanský ministr zdravotnictví v neděli oznámil první případ úmrtí na nemoc Covid-19 v zemi. Nemoc je vyvolaná novým koronavirem. Obětí je asi šedesátiletý muž, který nebyl v poslední době v zahraničí a neví se ani nic o tom, že by přišel do styku s někým nakaženým novým koronavirem. Dosud bylo na ostrově potvrzeno 20 nakažených osob.

Foto: Chiang Ying-ying, ČTK/AP

Tchajwanští pracovníci s rouškami a v ochranném oděvu desinfikují palubu výletní lodě SuperStar Aquarius v tchajpejském přístavu Ťi-lung.

Článek

Jak upřesnil tchajwanský ministr zdravotnictví Čchen Ši-čchung, muž, který podlehl nemoci, trpěl cukrovkou a hepatitidou typu B. Přímou příčinou bylo selhání plic a septický šok. Většinu obětí Covid-19 tvoří starší lidé, kteří trpěli ještě nějakou další vážnou chronickou nemocí.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Dosud bylo na ostrově potvrzeno 20 nakažených osob, informovala agentura Reuters.

V Číně podle nejnovějších statistik zemřelo na nemoc Covid-19 už 1662 osob. Mimo pevninskou Čínu byla zatím hlášena čtyři úmrtí - v Japonsku, Hongkongu, na Filipínách a ve Francii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám