Hlavní obsah

Tálibové uřezávají hlavy figurínám. Prý svádějí k hříchu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herát

Na bigotní výklad islámu hnutí Tálibán doplatily v Afghánistánu už i figuríny v obchodech s oblečením. Agentura AP zveřejnila záběry, na nichž jim džihádisté horlivě odřezávají hlavy. Řídí se novou směrnicí ministerstva pro počestnost a potírání neřesti, které označilo vystavování umělohmotných figurín za hříšné modloslužebnictví.

BEZ KOMENTÁŘE: Tálibánský voják uřezával v obchodě figurínám hlavy, porušují prý islámské právoVideo: AP

 
Článek

Záběry byly pořízeny tento týden v provincii Herát na západě Afghánistánu. Místní ministerstvo pro šíření počestnosti a potírání neřesti nejprve svou direktivou vyzvalo k odstranění veškerých figurín, po protestech majitelů obchodů ale souhlasilo s tím, že plastovým modelkám stačí uřezat hlavy.

Tálibán zakázal hudbu v autě a delší cesty žen bez doprovodu

Zahraniční

Tálibové se do toho tedy dali s tradiční vervou a bojovným pokřikem Alláhu Akbar (bůh je velký). Podle zveřejněného videa se u toho docela bavili.

Ministerstvo pro šíření počestnosti a potírání neřesti není nové. Obdobný úřad existoval už za poslední krutovlády Tálibánu v 90. letech minulého století. Tehdy byla provinění proti přísnému výkladu náboženského práva šária trestána bičováním, amputacemi končetin, nebo smrtí.

Tálibán: Afghánky mohou bez mužů cestovat jen do 72 kilometrů

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám