Hlavní obsah

Tálibán oběsil sedmiletého chlapce, byl prý špión

Novinky, Vladimír Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Bojovníci Tálibánu popravili oběšením sedmiletého chlapce za to, že měl provádět špionážní činnost pro vládu. Informovaly o tom ve čtvrtek afghánské úřady.

Foto: Reuters

Bojovníci Tálibánu

Článek

K popravě došlo v úterý v oblasti Sangin v provincii Hílmand, řekl podle CNN mluvčí tamního guvernéra Daud Ahmadí.

Dítě bylo uneseno a postaveno před soud Tálibánu, který ho shledal vinným. Poté byl chlapec oběšen. Mluvčí guvernéra provincie tento čin označil za "příšerný".

K popravě došlo v době, kdy asi 40 lidí, hlavně dětí a mladistvých, bylo zabito při sebevraždeném atentátu na svatbě. [celá zpráva]

Foto: Reuters

Afghánský chlapec leží v nemocnici po sebevražedném útoku na svatbě poblíž Kandaháru.

Ke vzedmutí násilí v Afgnánistánu došlo těsně před návštěvou nového britského premiéra Davida Camerona. Ten do Afghánistánu přiletěl ve čtvrtek, je to jeho první návštěva v této zemi. V posledních dnech zde výrazně rostou počty britských obětí.

Popravy jsou v Afghánistánu obvyklé

Již dříve ozbrojenci provedli podobné vraždy na těch, které obvinili ze špionáže, řekl Ahmadí. Před třemi lety byla například popravena 70letá žena a dítě v oblasti Musa Kala kvůli stejnému obvinění, dodal mluvčí.

Během čtvrteční tiskové konference afghánský prezident Hamíd Karzáí řekl, že se zkoumaly zprávy o chlapcově popravě a informace lze podle něj považovat za pravdivé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám