Hlavní obsah

Soud povolil převoz Krejčíře do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg
Aktualizováno

Soud v jihoafrickém Johannesburgu v pondělí povolil převézt uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře z vazby do nemocnice. Uvedla to Česká televize. Krejčířovi právníci tvrdí, že ho policie mučila a jeho zdraví je nalomené. Soud provázela přísná bezpečnostní opatření a jednání se uskutečnilo s vyloučením novinářů i veřejnosti.

Foto: koláž Novinky s použitím ČTK/AP

Článek

Rozhodnutí o případném propuštění na kauci soud odložil na příští týden.

Jednání provázely od počátku zmatky, uvedla ČTK. Dodala, že na poslední chvíli bylo také změněno místo, kde se slyšení konalo. Ze stání byla veřejnost i média vyloučena údajně z bezpečnostních důvodů.

Síň před příjezdem Krejčíře prohledávali policisté se psy a hlídky byly ozbrojené automatickými zbraněmi.

Krejčíř byl zadržen v pátek. Je podezřelý z únosu a pokusu o vraždu. Svolení s Krejčířovým vyšetřením v soukromé nemocnici souvisí s tvrzením jeho právníků, kteří říkají, že policie Krejčíře po zadržení mučila. Hrozí prý u něj selhání ledvin a infarkt. [celá zpráva]

Krejčíř podal na policii stížnost. Vyšetřovatelé ho údajně dusili plastovou taškou a používali proti němu elektrický paralyzér.

Rodinu poslal do Argentiny

V Krejčířově okolí v uplynulých měsících násilně zemřelo několik lidí. Naposledy před dvěma týdny u jeho podniku Money Point vybuchla nálož. Zemřeli při tom dva lidé včetně hledaného Čecha Jana Charváta. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Krejčíř do JAR utekl v roce 2007. Přijel na falešný pas ze Seychel, kam prchl před českou justicí. Před svým pátečním zadržením jihoafrickou policií stačil poslat manželku a oba syny do Argentiny, uvedl nezávislý vyšetřovatel Paul O’ Sullivan. Podle tamních médií chtěl odletět za rodinou, ale policie mu v tom zabránila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám