Hlavní obsah

Silvestrovské oslavy v Turecku: 400 tisíc policistů a četníků v ulicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turecko před silvestrovskou nocí masivně posílilo bezpečnostní opatření, napsala agentura DPA. V ulicích turisticky oblíbeného Istanbulu je kolem 40 tisíc policistů a četníků. V celé zemi je podle státní tiskové agentury Anadolu ve službě na 400 tisíc příslušníků bezpečnostních sil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Deník Hürriyet napsal, že v istanbulské čtvrti Beyoglu bude na bezpečnost dohlížet 17 tisíc policistů a četníků. Právě zde se nachází nejvíce klubů a restaurací, sem směřují lidé, aby se rozloučili se starým rokem. Od odpoledne jsou zde uzavřeny ulice pro automobilovou dopravu. To platí také pro náměstí Taksim a nákupní ulici Istiklal.

Země se snaží minimalizovat nebezpečí krvavého útoku, který se odehrál během silvestrovských oslav 2016/17 v Istanbulu v nočním klubu Reina. Útok se stal kolem půl druhé ráno místního času, kdy tam bylo mezi 700 až 800 návštěvníky.

Pachatel tam vnikl v převlečení za Santa Clause a okamžitě začal pálit. Zabil 39 lidí, dalších 70 lidí zranil. K útoku se přihlásila teroristická organizace Islámský stát.

Reklama

Výběr článků

Načítám