Hlavní obsah

Sex je součástí naší víry, balamutil podle kolegů své svěřenkyně přední buddhistický mnich

Peking

Jeden z nejvýše postavených buddhistických mnichů v Číně čelí nařčení ze sexuálního zneužívání nejméně šesti mnišek. Süe-čcheng, který předsedá Čínské budhistické asociaci a je zároveň vládním poradcem, měl zneužít nejméně šest souvěrkyň. Udali ho kolegové z kláštera nedaleko Pekingu. Ve čtvrtek o tom informovala BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mniši Xianjia a Sien-čchi z chrámu Longquan na předměstí Pekingu zaslali do hlavního chrámu v čínské metropoli hanopis, v němž tvrdí, že jejich opat obluzoval mnišky a ty se pak pod jeho kouzlem dopouštěly nemravného jednání sexuálního charakteru.

Udání o 95 stranách uniklo na internet a cituje z něj BBC. Zda měly mít mnišky s opatem přímo pohlavní styk, nebo šlo o erotiku jiného charakteru, britská stanice neuvádí.

Mnich Süe-čcheng měl nicméně podle zprávy souvěrkyním motat hlavy i pomocí moderních technologií. Konkrétně jim měl rozesílat textové zprávy, kterými je dokázal přesvědčit, že je sex součástí buddhistické doktríny.

Opat Süe-čcheng provinění odmítá. Neutrální stanovisko prozatím zaujali i jeho nadřízení. Buddhistická asociace sice přislíbila, že případ řádně prošetří, nechala se však slyšet, že žalující mniši překrucují fakta a šíří nepravdy.

Na obvinění ale patrně něco bude, protože jedna z mnišek na Süe-čchenga údajně v červnu podala trestní oznámení, napsala BBC.

Reklama

Výběr článků

Načítám