Hlavní obsah

Sesunutý skalní masiv v Káhiře pohřbil až stovky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁHIRA

Nejméně 31 mrtvých a 23 zraněných si vyžádal sesuv půdy a kamení, který v sobotu zavalil chudinskou čtvrť v Káhiře. Pod kamením a balvany zůstalo pohřbeno nejméně pět desítek domů a místní úřady se obávají, že bilance obětí zatím není konečná. Skála mohla zasypat až 500 lidí.

Článek

Ohromné balvany, některé vysoké až 30 metrů a těžké okolo 70 tun zničily celé domy. Zřítily se časně ráno, když se zde lidé teprve pomalu probouzeli do nového dne.

V hromadu trosek se změnila také jedna šestipodlažní budova, uvádějí očití svědci. Lidé na místě volali jména svých příbuzných a sami se je snažili vyprostit z trosek. Někteří zpod sutin volali o pomoc mobilními telefony. Podle svědků jich zde mohlo uvíznout až 500, uvedla agentura AP.

foto: Reuters/Nasser Nuri

Podle jednoho z místních novinářů se kameny zřítily, protože v místě není žádná kanalizace a voda skálu postupně rozkládá. Další ohrožená místa byla evakuována, neboť se ve skalách objevily další trhliny.

Chudinské čtvrti v egyptském hlavním městě jsou obvykle přeplněny lidmi a celé rodiny se často tísní v jediné místnosti. Jeden z místních zastupitelů potvrdil, že domy byly postaveny na nebezpečném místě a vláda zdejším obyvatelům v minulosti slíbila náhradní bydlení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám