Hlavní obsah

Šest Vietnamců zahynulo ve studni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HO ČI MINOVO MĚSTO

Tragédií skončila v neděli snaha jedné vietnamské rodiny namontovat čerpadlo do studně. Šest lidí zemřelo a další dva museli převést do nemocnice s otravou jedovatým plynem, zřejmě metanem, uvedly vietnamské úřady.

Článek

Třicetiletý Nguyen Van Dung montoval čerpadlo do 6 metrů hluboké studně. Když nevystoupil nahoru a jeho žena viděla, že leží bezvládný na dně, zavolala souseda, sedmačtyřicetiletého Tran Cao Trunga. I on však zůstal ve studni o průměru jeden metr. Pokusil se ho zachránit jeho třiadvacetiletý syn Tran Cao Phuc, ani on se ale nevrátil na povrch.

Sousedi dospěli k závěru, že všichni dostali ránu elektrickým proudem z čerpadla. Proto je odpojili a tři z nich se pokusili se trojici vytáhnout na povrch. I oni však zůstali na dně studně.

"V tu chvíli už kolem studny stálo na sto lidí a každý z nich začal soudit, že je zabil jedovatý plyn, zřejmě metan," uvedl Huynh Van Hung z místního Lidového výboru v provincii Gia Lai, ležící asi 540 kilometrů jižně od Ho Či Minova města.

Oběti se pokusili opatrně vytáhnout další dva lidé, které do studny spouštěli po provazu. V půlce cesty se jim však udělalo špatně a museli je vytáhnout a odvézt do nemocnice. "Nyní jsou ve stabilizovaném stavu," uvedl Hung.

V pondělí vytáhli za pomoci háků na provazech všech šest těl obětí. Odborníci zkoumají plyn v studni, zda je to metan nebo kysličník uhelnatý. Ve Vietnamu nyní panuje období sucha a tak lidé čistí studny a montují do nich čerpadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám