Hlavní obsah

Sebevražední atentátníci zaútočili v Kábulu, boj trval osm hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Osm hodin trvala bitva v afghánském hlavním městě Kábulu, kde se terčem pondělního koordinovaného útoku stala budova dopravní policie. Zahájil ji sebevražedný atentátník, který odpálil mohutnou nálož ukrytou v autě. Následovala přestřelka mezi rebely a bezpečnostními silami. Při akci zahynulo pět útočníků a tři policisté.

Foto: Omar Sobhani, Reuters

Dým stoupající z budovy dopravní policie v Kábulu

Článek

Terčem útoku se stala hlavní budova dopravní policie stojící nedaleko úřadu pohraniční stráže na ulici vedoucí k parlamentu. Kolem šesté ráno místního času zazněla silná exploze nálože ukryté v autě, kterou odpálil sebevražedný atentátník. Při explozi byli zabiti tři členové dopravní policie, čtyři další utrpěli zranění. Celkem bylo výbuchem zraněno 18 lidí.

Po prvním výbuchu následovaly slabší exploze a střelba, když se čtyři další útočníci pokoušeli dostat do budovy. Pálili z raketových granátometů. Jednoho z útočníků se podařilo zastřelit, další dva se se ale dostali na střechu budovy, kde proti nim zasáhlo komando a nakonec oba zlikvidovalo.

Foto: Omar Sobhani, Reuters

Afghánští policisté zasahují před budovou dopravní policie

K útoku se přihlásilo hnutí Tálibán, podle kterého terčem byla "policejní výcviková stanice vedená zahraničními vojenskými silami". BBC uvedla, že podle šéfa kábulské policie generála Ajúba Salangiho byli zraněni čtyři policisté a šest civilistů.

Foto: Omar Sobhani, Reuters

Bezpečnostní síly na střeše budova afghánské policie po útoku

Tento útok následoval jen pět dní poté, co skupina šesti sebevrahů zaútočila na komplex afghánské tajné policie (NDS) v centru Kábulu a zabila jednoho člena ochranky. Zraněno bylo tehdy na 33 civilistů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám