Hlavní obsah

Ruskou jadernou ponorku zasáhl požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Hasiči v opravárenských loděnicích Zvezda v obci Bolšoj Kameň na ruském Dálném východu zasahovali u požáru na jaderné ponorce Irkutsk. Oznámila to v pondělí ruská média. Podle velitelství flotily je situace pod kontrolou, únik radiace nehrozí, reaktor byl odstaven a zbraně byly z ponorky vyjmuty ještě před začátkem opravy. Požár se podařilo uhasit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruskou ponorku zachvátil oheňVideo: Reuters

 
Článek

Hustý dým začal podle agentury Interfax stoupat z prostoru mezi dvěma plášti trupu ponorky. Patnáct hasičských týmů z tichooceánské flotily a z ministerstva pro mimořádné situace se nyní snaží požár uhasit.

„Jaderná ponorka se nachází v opravě. Požár vypukl dnes ráno během svářečských prací,” řekl agentuře nejmenovaný zdroj z velení flotily. „Žádné nebezpečí nehrozí ani nejsou žádní zranění, radiační situace je v normě. Situace je plně pod kontrolou,” zdůraznil.

Podle místní agentury PrimaMedia oheň vzplál v nádrži sloužící k vyvažování plavidla, kde začal hořet starý nátěr. Svářeči se pokoušeli plameny uhasit sami, ale ukázalo se, že hasičské přístroje jsou prázdné. Vzhledem k tomu, že hašení trvalo už několik hodin, je pravděpodobné, že vzplály i kabely a gumový povrch lodě.

Ponorka K-132 Irkutsk řady 949А Antěj (v kódu NATO Oscar II) byla postavena koncem 80. let minulého století. Posledním plavidlem této třídy byla ponorka Kursk, která se potopila v srpnu 2000.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám