Hlavní obsah

Ruská nákladní loď dvakrát bourala, skončila nárazem do mostu. Kapitán pil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská nákladní loď s opilým kapitánem na palubě narazila ve čtvrtek do silničního mostu v jihokorejském přístavu Pusan. O čtyřicet minut dříve narazilo stejné plavidlo do výletní lodi kotvící ve stejném přístavu, napsala agentura Interfax.

Foto: Profimedia.cz

Most v jihokorejském přístavu Pusan, do kterého narazila ruská loď.

Článek

Loď Seagrand připlula do Pusanu ve středu ráno s nákladem ocelových trubek. Ve čtvrtek z jihokorejského přístavu vyrazila na zpáteční plavbu do Vladivostoku, ale odklonila se od kurzu a vydala se opačným směrem, k mostu, který je považován za místní atrakci. Do něj narazila přídí. Most musel být z bezpečnostních důvodů uzavřen, při nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn, napsala ruská agentura.

Pobřežní stráž zadržela loď i její posádku. V kapitánově krvi bylo zjištěno třikrát větší množství alkoholu, než činí přípustná dávka. Jméno kapitána ruské národnosti nebylo uvedeno. Pobřežní stráž podle místních médií kapitána varovala před hrozícím nárazem a nařídila mu změnit kurz lodi, avšak Rus zřejmě nerozuměl anglicky.

Za nehodu ve stavu opilosti mu může hrozit až tříleté vězení, pokud se u soudu prokáže, že lodi v inkriminované době velel, poznamenal server Newsru.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám