Hlavní obsah

Rodině s batoletem se v australské pustině rozbilo auto, všichni zemřeli

Dva mladí lidé a dvě děti zemřeli v australské pustině poté, co se jim porouchalo auto. Mrtvé je tříleté dítě, jeho rodiče a další dvanáctiletý chlapec, který se s rodinou na cestu vydal. Rodina zřejmě opustila auto ve snaze najít pomoc v 18 kilometrů vzdálené osadě. Tam se ale nedostala.

Vzdálenosti v centrální Austrálii jsou obrovské a spolehlivé auto je nezbytností. Ilustrační foto

Článek

Tři těla, tříletého dítěte a jeho devatenáctiletých rodičů, byla nalezena 4,5 kilometru od auta ve středu. „Jednou z verzí je, že odešli z vozidla a zemřeli,” popsal vyšetřovatel Shaun Gill serveru ABC. Oběti našel muž, který zalarmoval kliniku ve Willowra.

Policisté se posléze pustili do pátrání po dvanáctiletém chlapci, o němž věděli, že cestoval s rodinou. Ani on ale nepřežil, tělo bylo nalezeno ve čtvrtek kousek od místa, kde zemřela rodina.

Teplota se pohybovala kolem 40 stupňů Celsia, podle vyšetřovatelů zřejmě všichni zemřeli na přehřátí organismu, cizí zavinění nepředpokládají. Pomoc si zavolat nemohli, protože v místě není žádné pokrytí signálem. U auta, které opustili, byla přitom nalezena voda a jídlo, které vezli.

Rodina se rozhodla minulý pátek cestovat z vesnice Willowra do nedaleké osady Jarra Jarra. Auto se rozbilo asi v polovině cesty.

Policie připomněla, že v australských pouštích musí lidé cestovat auty v dobrém stavu, mít zásoby jídla a pití a vždy někomu říct, kam a kudy jedou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám