Hlavní obsah

Řidič se s autem vřítil na pekingské Tchien-an-men, pět lidí zemřelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při nehodě sportovního auta na pekingském náměstí Nebeského klidu (Tchien-an-men) zahynulo pět lidí a 38 utrpělo zranění. Auto po nehodě začalo hořet a náměstí muselo být dočasně uzavřeno.

Foto: Staff, Reuters

Náměstí po nehodě

Článek

Sportovní automobil vyjel na severním konci náměstí ze silnice, přelétl přes bariéry a po nárazu se vznítil. Strhl také několik chodců.

Podle čínských vládních zdrojů přišli o život tři lidé, kteří byli v autě, a dva turisté – Filipínka a Číňan. Mezi raněnými jsou rovněž cizinci – tři z Filipín a jeden z Japonska.

Vláda chce rychlé vyšetření

Na otázku, zda mohlo jít o teroristickou akci, mluvčí ministerstva zahraničí odpověděla, že nezná detaily. Vláda uspořádala schůzku s vedením Pekingu a rozhodla o urychleném vyšetření incidentu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Náměstí bylo po něhodě dočasně uzavřenoVideo: Reuters

Nehoda se stala před vchodem do bývalého císařského paláce známého jako Zakázané město a těsně u místa, kde visí portrét zakladatele komunistické Číny Mao Ce-tunga.

Foto: Staff, Reuters

Snímek z Náměstí Nebeského klidu krátce po nehodě

Podle agentury Reuters se na náměstí, kde v roce 1989 demonstrovaly desetitisíce lidí za demokratické reformy, sjely sanitky a hasičské vozy a policisté silnici krátce uzavřeli a evakuovali náměstí. Následky nehody byly rychle odstraněny a tým stanice BBC, který tudy krátce poté projížděl, už neviděl nic nezvyklého.

Někteří uživatelé čínských sociálních sítí poukazují na to, že incident zpochybnil tvrzení, že náměstí patří k nejlépe střeženým místům v zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám