Hlavní obsah

Proti demonstrantům v Hongkongu zasáhly stovky policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong
Aktualizováno

Stovky policistů nedaleko sídla vlády v Hongkongu ve středu místního času zakročily proti demonstrantům požadujícím volební reformu. Policisté vyklízeli jeden z klíčových silničních tunelů v metropoli, který protestující zablokovali. Čtyři desítky lidí při tom zatkli, uvedl server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střety policie s demonstranty v HongkonguVideo: Reuters

 
Článek

Nikdo nebyl zraněn kromě čtyř policistů, uvedly úřady. BBC však upozornila, že na záběrech místní televize bylo vidět, jak policisté bijí a kopou jednoho muže s pouty na rukou.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ministr vnitra Lai Tung-kwok později prohlásil, že šest policistů bude ze svých funkcí odvoláno.

Demonstranti v úterý zablokovali tunel Lung Wo pneumatikami, deskami a dalším materiálem. Policie, která argumentovala potřebou uvolnit tuto důležitou tepnu pro dopravu, proti nim použila slzný plyn.

Foto: Stringer, Reuters

Policejní zásah v Hongkongu

Demonstranti z řad studentů a hnutí Occupy Central blokují části Hongkongu třetí týden. Požadují svobodné kandidátky pro volby v roce 2017. Nyní výběr kandidátů omezují čínské úřady, do jejichž správy se Hongkong v roce 1997 vrátil.

Minulý týden se protestující stáhli, když jim vedení města slíbilo jednání. Správce Hongkongu pak ale rozhovory zrušil, a tak začali znovu budovat okolo vládních a finančních úřadů barikády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám