Hlavní obsah

Proti demonstrantům v Bangkoku zasáhli těžkooděnci, protest pokračuje

Bangkok
Aktualizováno

Thajské úřady v pátek vyslaly do ulic Bangkoku stovky těžkooděnců, aby se pokusily vytlačit protivládní demonstranty ze strategických míst v hlavním městě. Povedlo se jim to u sídla vlády, demonstranti policii nekladli odpor, po zásahu se ale odpůrci vlády vrátili a opět začali stavět stany.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Protesty v ThajskuVideo: Reuters

 
Článek

Policisté, z nichž většina byla vyzbrojena pouze obušky a štíty, postupovali centrem města směrem k premiérčině úřadu, který je od prosince kvůli protestům uzavřen. Policie protestující dav vyzvala, aby prostor vyklidil a dbal pokynů strážců pořádku. V táboře demonstrantů podle agentury Reuters zlikvidovali barikády a stany. Údajně také zabavili střelné zbraně, munici a drogy.

Později se ale z prostoru před sídlem premiérky a dalších vládních ministrů těžkooděnci stáhli, neboť hrozil střet s militantními nespokojenci z jiných táborů. Demonstranti se pak začali vracet a do večera tamního času (odpoledne SEČ) tam opět stály jejich stany i opevnění.

Protivládní protesty v listopadu přivedly do ulic Bangkoku desetitisíce lidí, od té doby ale slábnou. Tábory na hlavních křižovatkách v Bangkoku jsou nyní přes den převážně opuštěné a až večer přichází demonstrovat několik tisíc nespokojenců s vládou premiérky Jinglak Šinavatrové.

Účastníci nepokojů obviňují vládu z korupce a tvrdí, že ji ve skutečnosti z exilu řídí premiérčin bratr Tchaksin Šinavatra, který byl svržen při vojenském převratu v roce 2006.

Foto: Athit Perawongmetha, Reuters

Demonstrantka před kordonem policistů v Bangkoku

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám