Hlavní obsah

Přes Okinawu se prohnal tajfun rychlostí 252 kilometrů za hodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Stovky tisíc obyvatel jižního japonského ostrova Okinawa zůstaly v úterý doma, anebo musely vyhledat dočasný přístřešek před tajfunem Neoguri. Živel přinesl na ostrov lijáky a vichr o rychlosti až 252 kilometrů za hodinu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Okinawu bičuje tajfun NeoguriVideo: Reuters

 
Článek

„Stromy se ohýbají a po ulici létají větve, odpadky a trosky,“ popsal pro BBC americký voják Erik Anthony. USA mají na několika základnách na Okinawě zhruba 26 000 příslušníků.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

I když tajfun před úderem na pobřeží zeslabil, život na ostrově se zastavil. Přerušena byla doprava a školy a úřady zůstaly uzavřeny. Okolo 480 000 obyvatel bylo vyzváno, aby zůstali doma anebo se uchýlili do obecních center. Meteorologové varovali až před čtrnáctimetrovými mořskými vlnami.

Foto: Kyodo, Reuters

Následky tajfunu Neoguri na ostrově Okinawa

V hlavním městě Naha živel poničil množství domů.

Policie zatím eviduje jednoho mrtvého a nejméně deset zraněných. Více než 50 000 domácností je bez proudu a provoz musela zastavit i ropná rafinérie. Úřady se obávají záplav a sesuvů půdy.

Bouře se žene dál k ostrovům Honšú a Kjúšú.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám