Hlavní obsah

Potopení přeplněného trajektu v Bangladéši nepřežily ženy a děti

Novinky, rei
Dháka

Nejméně 26 lidí zemřelo ve čtvrtek na řece Meghna na východě Bangladéše. Přeplněný trajekt se spícímí pasažéry se srazil s vrakem nákladní lodi a potopil se. Mezi oběťmi jsou převážně ženy a děti. Mrtvých bude zřejmě více, množství lidí je pohřešováno.

Článek

„V lodi zůstalo množství lidí. Potápěči je vytahují. Právě teď, zatímco s vámi hovořím, vytáhli dalšího mrtvého,“ řekl po telefonu zástupce policie Abbád Uddin agentuře AFP. Dodal, že nejméně 60 lidem se podařilo doplavat na břeh. Není znám přesný počet lidí, kteří se na dvou palubách trajektu nacházeli, bylo jich však nejméně sto.

Lodní nehody jsou vzhledem k mizerným bezpečnostním standardům v Bangladéši s 230 řekami časté. Loni v prosinci se při srážce trajektu s nákladní lodí utopilo 37 lidí, o měsíc dříve při nehodě přeplněné lodi 85 lidí.

Podle úřadu pro lodní dopravu nesplňuje přes 95 procent ze stovek tisíc malých a středně velkých lodí bezpečnostní předpisy. Milióny chudých Bangladéšanů se ale při cestách do hlavního města Dháky nebo velkých měst při deltě Gangy a Brahmaputry mohou spolehnout jen na ně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám