Hlavní obsah

Potápěči našli černou skříňku ze zříceného indonéského letadla

Aktualizováno

Indonéským potápěčům se podařilo ve čtvrtek nalézt černou skříňku z boeingu společnosti Lion Air, který se zřítil v pondělí krátce po startu z letiště v Jakartě do moře, napsal server BBC. Zatím není jasné, zda jde o zapisovač dat, nebo hlasový záznamník.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nález černé skříňky z indonéského boeinguVideo: Reuters

 
Článek

„Box s černou skříňkou byl v troskách stroje na mořském dně,“ řekl agentuře Reuters potápěč, který se představil jako Hendra. Zařízení bylo objeveno na dně moře zhruba 15 kilometrů od pobřeží. Potápěči ho vyzdvihli na hladinu a naložili do speciálního kontejneru, v němž bylo zařízení - ve skutečnosti jasně oranžové barvy - přepraveno na palubu pátrací lodě.

Nález černé skříňky by měl pomoci objasnit příčinu nehody.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěči natočili trosky indonéského letadla na dně mořeVideo: Reuters

Boeing 737 měl problémy ihned po vzletu a kapitán žádal o povolení k návratu na letiště. Vzápětí s ním ale řídící věž ztratila kontakt a stroj se 13 minut po startu zřítil do moře. Na palubě zříceného stroje bylo 189 lidí, havárii nikdo nepřežil.

Příčiny obtíží letounu nejsou známé, ale existují zprávy o tom, že měl stroj technické problémy na dřívějším letu. Jednotlivé výškoměry udávaly údaje, které se nehodovaly: také jeden z indikátorů rychlosti neměřil dobře, stojí v záznamech o provozu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám