Hlavní obsah

Policisté donutili znásilněnou Bangladéšanku vzít si pachatele

– Dháka

Ženu, kterou v Bangladéši hromadně znásilnilo pět lidí, policisté donutili, aby si jednoho z útočníků vzala a všichni tak unikli stíhání, uvedl list The Daily Mail. Plán však nevyšel, čtyři lidé byli zatčeni, hlavní podezřelý ze zamaskování činu Ekramul Hak byl suspendován a velitel Obaidul Hak, který to umožnil, byl zbaven funkce.

Bangladéšská policie

Článek

Matka tří dětí obvinila pět lidí, vesničanů z okolí, že ji mezi 29. a 31. srpnem opakovaně hromadně znásilnili. Nejprve ji 29. srpna dvojice vesničanů zavedla do domu třetího a tam ji znásilnili. Žena pak informovala rodiče jednoho z nich a taky se 31. srpna obrátila na představitele vládní strany Liga Awami, aby ji pomohl s řešením problému. Ten ji místo toho se svým zástupcem taky znásilnil, ženě se však podařilo utéct.

Obrátila se na policejní stanici v okrese Pabna na severu Bangladéše. Policisté však zvolili velmi netradiční způsob řešení causy. Donutili ji rozvést se a vzít si 5. září hlavního podezřelého, uvedl její bratr. Sňatek byl uzavřen, když se pokusila minulý týden podat první stížnost na postup policie, uvedl list Daily Star. Matrikář uvedl, že byl donucen sňatek zapsat.

Nadřízený zmíněných policistů ve čtvrtek uvedl, že sňatek byl zřejmě pokusem podezřelých vyhnout se stíhání. „Suspendovali jsme podinspektora Ekramula Haka za tom, že napomáhal uzavření sňatku mezi obětí a jedním z útočníků, který je také hlavním podezřelým,“ uvedl zástupce policejního šéfa v Patně Muhammad ibn Mizan.

„Také jsme zbavili funkce policistu pověřeného vedením policejní stanice v Pabna Sadaru za to, že umožnil uzavření manželství v areálu policejní stanice,“ dodal ibn Mizan s tím, že tři policisté jsou stíháni pro nedbalost.

Zatčeni už byli čtyři lidé podezřelí ze znásilnění ženy. Dva se k činu přiznali. Pátrá se po pátém. Jedním z nich je místní představitel vládnoucí strany Awami, uvedl list Daily Star.

Reklama

Výběr článků

Načítám