Hlavní obsah

Počet obětí tajfunu v Japonsku stoupl na 66

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Počet obětí tajfunu Hagibis, který o víkendu zasáhl Japonsko, vzrostl na nejméně 66. Dalších 15 lidí je pohřešováno, uvedla v úterý podle agentury DPA japonská televize NHK.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky tajfunu Hagibis v JaponskuVideo: Reuters

 
Článek

V zasažených oblastech pokračuje pátrání po nezvěstných, do kterého jsou zapojeny tisíce policistů, hasičů i vojáků.

Agentura Kjódó napsala, že bez elektřiny je stále na 34 tisíc domácností. Bez dodávek vody se musí obejít 138 tisíc domácností.

Japonský premiér Šinzó Abe varoval, že ekonomické následky tajfunu mohou být dlouhodobé. Zároveň ale přislíbil, že vláda učiní vše, aby se lidé v postižených regionech mohli co nejdříve vrátit k běžným životům.

Tajfun Hagibis za sebou nechal spoušť i mrtvé, silně utrpělo Nagano

Zahraniční
Foto: ČTK/AP

Zatopená ulice ve městě Marumori v prefektuře Mijagi

Ministerstvo financí uvedlo, že v rezervě pro obnovu následků živlu je 500 miliard jenů (108 miliard korun) a že uvolněny v případě potřeby mohou být další finance.

Tajfun napáchal velké škody v prefektuře Nagano, kde se protrhla hrát na řece Čikumě. Voda zatopila i depo s deseti rychlovlaky šinkansen, každý za 750 milionů korun

Z břehů se vylila i řeka Naka v Hinumě a zatopila řadu domů i další vodní toky.

Japonsko kvůli tajfunu ruší železniční i letecké spoje

Svět

Reklama

Související témata:

Související články

Tajfun v Japonsku má na padesát obětí

Nejméně 48 mrtvých a 100 zraněných si podle pondělní bilance vyžádal tajfun Hagibis, který o víkendu zasáhl centrální a východní část Japonska. Do záchranných...

Výběr článků

Načítám