Hlavní obsah

Po zemětřesení v Indonésii se pohřešuje přes 5000 lidí

Přes 5000 lidí se pohřešuje po zemětřesení, které zasáhlo 28. září indonéský ostrov Sulawesi a následné vlně tsunami. Úřady zvýšili tragickou bilanci, katastrofu nepřežilo 1763 lidí, uvedla agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indonésii pohřešují na pět tisíc lidíVideo: Reuters

 
Článek

Jedním z nejpostiženějších míst je město Palu, kde se domy propadly pod vrstvy bláta a jejich obyvatelé v nich zůstali pohřbení. V jedné čtvrti bylo zničeno 1700 domů.

V jiné čtvrti v Palu dnes záchranáři vyprostili 34 mrtvých, mezi kterými byla i desetiletá dívka. Rozpoznali ji její rodiče. „Jsem si jist, že je to ona. Má na sobě tu samou skautskou uniformu jako v onen osudný den,“ řekl její otec.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

V Indonésii po zemětřesení pohřešují na pět tisíc lidí.

Do jiné části Palu se jako první záchranáři dostali Francouzi. Pětičlenný tým pátrá po lidských končetinách nebo jiných částech lidských těl čnících z bláta a suti. Podle Arnauda Alliberta může pátrání zabrat i čtyři nebo pět měsíců i přesto, že záchranáři pracují s těžkou technikou. „Bagry nemohou nabrat příliš mnoho hlíny najednou, protože jsou pod ní těla, je třeba ji opatrně seškrabávat,“ vysvětlil.

Ve čtvrtek záchranáři pátrací akce s cílem najít těla obětí zastaví.

Reklama

Výběr článků

Načítám