Hlavní obsah

Pláže v Sydney pokryl popel z lesních požárů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Zlatavé australské pláže v Sydney přes víkend zabarvil do černa popel z lesních požárů. Ty zuří 60 kilometrů severozápadně od města a hoří na ploše skoro 300 tisíc hektarů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lesní požáry zbarvily pláže v SydneyVideo: Reuters

 
Článek

Popel pokryl pláže a dostal se také do vody, která u pobřeží zcela zčernala. „Nikdy jsem nic takového neviděla. Popel byl tak hustý, že jsem při plavání ani neviděla své ruce,“ řekl agentuře Reuters jedna z návštěvnic pláže Balmoral Imogen Brennanová.

Kromě popela se dostal do nejlidnatějšího australského města Sydney také dusivý dým.

Požáry u Sydney jsou moc velké na uhašení, varovali hasiči

Svět

Situace se zřejmě nezlepší. Pořád panují vedra, teplota dosahuje 40 stupňů Celsia. „Požáry nemůžeme zastavit, dokud se podmínky neusnadní. Pak se je pokusíme lokalizovat,“ řekl v sobotu zástupce velitele Rurální požární služby Rob Rogers.

Sydney je součástí státu Nový Jižní Wales, který je požáry nejvíce postižen. Oheň zde sežehl 1,6 milionu hektarů a od října zabil šest lidí a zničil přes 700 stavení. Požáry zuří i v Queenslandu, Victorii, Jižní a Západní Austrálii a na Tasmánii.

Reklama

Výběr článků

Načítám