Hlavní obsah

Pilot přistál se stovkou cestujících na špatném letišti

– Padang
Novinky,

Indonéský pilot společnosti Sriwijaya Air se v sobotu dopustil chyby při letu na Sumatře z Medanu do Padangu. Místo toho, aby přistál na mezinárodním letišti Padang - Minangkabau, dosedl se svým strojem na 20 kilometrů vzdáleném vojenském letišti Tabing. V pondělí byl pilot zbaven své funkce, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 737 společnosti Sriwijaya Air

Článek

Indonéské úřady vyšetřují, co bylo příčinou omylu. Pilot komunikoval s věží v Minangkabau, přesto ale přistál na vojenské základně.

Podle indonéského ministerstva dopravy nebyl nikdo z asi sto cestujících v ohrožení. Přistání proběhlo naprosto bez problémů, jen na jiném letišti.

Foto: Profimedia.cz

Letiště v Padangu

Stroj společnosti Sriwiyaja Air havaroval naposledy letos 1. ledna, Boeing 737-400 sjel v Pontianaku na Západním Kalimantanu při přistání z ranveje. Nikdo ze 163 cestujících nebyl zraněn. Jen o pár dní předtím, 21. prosince 2011, její Boeing 737-300 při přistání sjel z ranveje v Yogyakartě, ani v tomto případě nebyl nikdo ze 129 cestujících zraněn.

Indonésie má dlouhodobě problémy s bezpečnostní leteckého provozu, i když se situace v posledních letech o něco zlepšila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám